ARP Nederland

Case - High value logistiek

Al dik een jaar is Bernardt de vaste logistieke partner van ARP Nederland als het gaat om de levering en aansluiting van printers bij hun klanten door de hele Benelux. Van een enkele A4-printer tot honderd grote multifunctionals geleverd op verschillende locaties voor één klant, wij zorgen ervoor dat ARP zich niet druk hoeft te maken over logistiek. Wij blij met de gave klussen, ARP is blij met onze vlotte logistieke service. Hoe leuk dat we spreken over intensivering van onze samenwerking. Want dat we samen gaan groeien in (groene) kilometers en internationale printerleveringen, dat staat vast.

Over ARP Nederland: IT-ondersteuning onder één dak

De dienstverlening van ARP is zeer uitgebreid en tegelijkertijd ook enorm gespecialiseerd. Ze faciliteren bedrijven eigenlijk in alles wat met IT te maken heeft en streven naar het leveren van de meest slimme oplossing. Het inrichten van een veilige infrastructuur, het optimaliseren van een netwerkomgeving of het faciliteren van alle IT-devices om de hybride werkplek compleet te maken – Voor ons een ingewikkelde materie, voor ARP dagelijkse kost.

Printing as a service

Een van hun slimme IT-oplossingen is ‘Printing as a Service’, waarbij bedrijven middels een abonnement de printservice op kantoor in één klap hebben geregeld. Installatie, onderhoud, veiligheid en cloud printing? ARP fikst het. Neemt een bedrijf het abonnement af (of wordt het juist vernieuwd), dan moet de printer uiteraard op locatie worden geleverd en aangesloten. Je voelt hem al! Daar komt Bernardt om de hoek kijken.

,,ARP zorgt ervoor dat printers compleet worden geleverd bij de klant. We installeren de printer, in zowel hardware als software, naar wens van de klant. Wanneer de printers verzendklaar zijn, krijgt Bernardt een belletje van ons. We stellen dan een plan van aanpak op, waarna zij met de vrachtwagen op weg gaan. De mensen van Bernardt zijn ook door ons getraind om de printer bij de klant aan te sluiten en ervoor te zorgen dat alles correct wordt geactiveerd, in samenwerking met onze service engineers.’’, aldus Patrick van Vlaenderen, Supply Chain Manager van ARP.

‘Even’ een printer op de 4e verdieping aansluiten

,,We hebben al de nodige kilometers door de Benelux afgelegd voor ARP. Ze hebben veel grote klanten met verschillende afleverlocaties, waardoor de aanpak telkens anders is en de planning strak moet zijn. Gelukkig zijn wij dit gewend en is een nachtje slapen in Groningen of Luxemburg geen enkel probleem. Zolang de printers maar op tijd en veilig worden geleverd.’’, vertelt eigenaar David Bernardt.

Waarom ARP destijds voor Bernardt koos? Daar is Patrick heel duidelijk in: ,,We waren op zoek naar een partner die enerzijds deel uitmaakt van een groter netwerk en anderzijds roots heeft in verhuizingen. Bernardt is hier de beste keuze in. Zo kunnen zij snel schakelen met andere vestigingen in Nederland, wat zorgt voor een soepele levering. Daarnaast zijn ze van origine een verhuisbedrijf. Als wij bellen met de vraag om een printer van 150 kilo te vervoeren van A naar B én deze vervolgens op de vierde verdieping aan te sluiten, dan gaat bij vele traditionele transportbedrijven al snel de hoorn op de haak. Bij Bernardt is dit niet het geval. Zij hebben hier uitermate professionele ervaring mee met veel aantoonbare resultaten. Het geeft daarom een goed gevoel als Bernardt met onze printers onderweg is!’’

Sinds kort kun je ook niet meer om de samenwerking tussen Bernardt en ARP heen. Wie weet heb je ons al zien rijden met de vrachtcontainer die volledig is gegoten in de opvallende branding van ARP. ,,Wanneer we arriveren bij een klant van ARP, is het vanaf nu vrij lastig te missen dat hun nieuwe printer wordt geleverd. We dragen graag bij aan de zichtbaarheid van ARP!’’, vertelt David.

Just-in-time leveren in heel Europa

Dat de samenwerking vanuit beide kanten bevalt, is duidelijk. Hoe gaan we het partnership dan intensiveren? Dat gaat allereerst gebeuren op het gebied van meer internationale leveringen. Patrick: ,,ARP is momenteel bezig met de realisatie van een services hub, waarbij we naar just-in-time leveringen van devices gaan streven. We willen een traject met een klant kunnen afspreken en deze dan garanderen dat de goederen zo snel mogelijk worden geleverd en geïnstalleerd. We willen met deze hub ons gebied ook meer gaan uitbreiden. Onze ambitie is om niet alleen in de Benelux, maar in heel Europa te ondersteunen met onze services.’’

De groeiambitie van ARP in IT-oplossingen sluit naadloos aan op de groeiambitie van Bernardt in logistieke dienstverlening. Volgens Patrick is deze factor belangrijk om samen de beste service te blijven leveren. ,,Je hebt een partner nodig die zich niet druk maakt als de ene week iets geleverd moet worden in België en de andere week in Friesland. Bernardt levert al door heel Europa. Het voelt goed om samen te werken met een partij die alleen maar enthousiast reageert als je zegt ‘kom, we moeten leveren in Zuid-Frankrijk!’. Als partner zijn zij een verlengstuk van ons. Zo versterken we elkaar.’’

Groene en emissievrije logistiek

Naast meer internationale printerleveringen, zullen we tot slot samen met ARP meer emissievrije kilometers gaan rijden. David: ,,Wij hebben al een tijd onze eigen stadshun, waarbij we in onze elektrische vrachtwagen vanuit deze logistieke hub goederen emissievrij leveren bij diverse bedrijven in de binnenstad. Samen met ARP streven we ernaar om deze last-mile logistiek ook (inter)nationaal te gaan uitvoeren. Onze samenwerking is in alle opzichten dus van duurzame aard!’’

Bekijk ook onze andere projecten