Smartmile

Case - High value logistiek

In ongeveer 40 filialen van de supermarkt Lidl zijn ze al te zien: de pakketautomaten van Smartmile. Bernardt is de landelijke installatiepartner voor deze vooruitstrevende organisatie. Wij zorgen voor de logistiek, montage en installatie van de pakketautomaten, die we ook uitvoerig testen. Een groen project die perfect past binnen onze missie in last-mile logistiek.

Wat zijn pakketautomaten eigenlijk?

Pakketautomaten zijn onbemande servicepunten waarmee je eenvoudig je pakket kunt ophalen, terugsturen en verzenden vanuit één locatie. De pakketautomaten van Smartmile zijn uniek omdat het een open netwerk betreft. Dit betekent dat de pakketautomaten beschikbaar zijn voor alle koeriers, retailers en consumenten waardoor bezorging centraliseert en verduurzaamt. Even boodschappen doen en meteen je pakketje ophalen dus. Handig hè! Na Finland is Smartmile nu ook in Nederland bezig om een open en gedeelde infrastructuur op te zetten en een groene bezorgervaring te creëren.

Lekker eenvoudig voor jou én voor de koerier

De onbemande pakketautomaten van Smartmile zorgen voor veel gebruiksgemak. Jij ontvangt of verstuurt jouw pakket in enkele klikken en hoeft niet meer thuis vol smacht zitten te wachten. Daarnaast kun je het fijn combineren met het doen van de boodschappen. Het bespaart je tijd en ergernis. En dit geldt ook voor de koerier. De bezorging wordt namelijk geoptimaliseerd doordat veel pakketten op één plek worden bezorgd. Niet meer aanbellen en wachten, geen notitie meer achterlaten en niets meer bij de buren droppen – Ook voor de koerier bespaart het dus tijd.

Slimme toevoeging: De pakketautomaten van Smartmile worden niet alleen binnen geplaatst bij retailers, er zijn ook outdoor pakketautomaten die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Nog handiger!

Weer een stukje meer CO2-reductie

Dat is voor Bernardt nog het belangrijkst. Met onze elektrische vrachtauto’s vanuit onze stadshub zorgen we al voor emissievrije kilometers naar de binnenstad. De installatie van de Smartmile pakketautomaten is weer een mooie toevoeging aan het verduurzamen van die ‘last mile’. Door de pakketautomaten rijden koeriers niet meer tegelijk naar vele thuisadressen en servicepunten. Gevolg? Meer efficiënte routes en minder CO2-uitstoot. Daar worden wij blij van.

Samen met Smartmile gaan wij de komende jaren dus ons steentje bijdragen aan de CO2-reductie in bezorging. Zie je dus binnenkort ergens bij de Albert Heijn of Lidl een pakketautomaat staan? Wellicht hebben onze vakmensen deze geleverd en gebruiksklaar gemaakt!

Bekijk ook onze andere projecten